"Τραγούδια της Θάλασσας και της λησμονιάς"

Days
Hours
Minutes
Seconds

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 / Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" / 09:00μμ

“Ακόμα Τραγουδάμε” πρόγραμμα από τις Χορωδίες των Δήμων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας υπό τον Μαέστρο Κουτίβα Σταύρο με τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Βιογραφικά
 
Χορωδία Ν. Κυνουρίας
Η χορωδία Ν. Κυνουρίας δημιουργήθηκε το 2011 έπειτα από πρωτοβουλία μιας ομάδας καλλιτεχνικά ανήσυχων ανθρώπων του Λεωνιδίου και του Τυρού με αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι.
Πρώτος Μαέστρος της χορωδίας ήταν ο Στέφανος Καρδιόλακας, με τον οποίο η χορωδία κάνει τις πρώτες της συναυλίες κυρίως στο Λεωνίδιο.
 Έπειτα από μια παύση και από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα Μαέστρος της χορωδίας αναλαμβάνει ο Κ. Σταύρος Κουτίβας.
Την ίδια χρονιά η χορωδία εμφανίζεται τα Χριστούγεννα με κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τον Μάρτιο κατά τον εορτασμό της συμμετοχής της Τσακωνιάς στην επανάσταση του 1821, πλαισιώνει εκδήλωση με αποσπάσματα των ‘Ελεύθερων Πολιορκημένων’ του Γ. Μαρκόπουλου.
Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κάνει συναυλία με αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι ενώ την επόμενη χρονιά η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της χορωδίας είναι αφιερωμένη σε τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη και Μ. Χατζιδάκι.
Η χορωδία Ν.Κυνουρίας είναι τρίφωνη μικτή χορωδία που αριθμεί περίπου 20 μέλη και έχοντας αποκτήσει τις πρώτες της εμπειρίες στο πολυφωνικό τραγούδι, έχει πλέον ως στόχο την βελτίωσή της μέσα από συμμετοχή σε χορωδιακά φεστιβάλ καθώς και με την μελέτη απαιτητικών πολυφωνικών κομματιών του ελληνικού αλλά και ξένου ρεπερτορίου.
 

Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Β. Κυνουρίας
Η χορωδία ενηλίκων Δήμου Β. Κυνουρίας ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005.
Από την αρχή της λειτουργίας της συμμετέχει στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ¨Γιορτές Πάρνωνα¨ με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη (Ιούνιος 2005).

Η επιτυχία της πρώτης αυτής παράστασης της δίνει έναυσμα για μελέτη πολυφωνικών κομματιών και για εκπλήρωση δυσκολότερων στόχων.
Οι συναυλίες που ακολουθούν έχουν κυρίως θεματικό χαρακτήρα (π.χ Ρεμπέτικα, Τραγούδια από Ελλην. Κινηματογράφο, Δημοτικά, Χριστουγεννιάτικα, Negro spirituals,

Τραγούδια της παλιάς Αθήνας κ.α), καθώς και αφιερώματα σε μουσικοσυνθέτες και ποιητές όπως το αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό με θέμα την ‘ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’ που περιλάμβανε αποσπάσματα από τους ‘Ελεύθερους Πολιορκημένους’ του Γ. Μαρκόπουλου και την ‘Καντάτα Ελευθερίας’  του Χρ. Λεοντή (2013) και    το αφιέρωμα στον Ν. Γκάτσο (Ιούλιος 2017).
 Τον Μάιο του 2009 διοργάνωσε την 1η Χορωδιακή συνάντηση στο Άστρος  στα πλαίσια των εορτασμών για την Β΄ εθνοσυνέλευση  των Ελλήνων με μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα έκτοτε, να γίνει θεσμός το Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου μας.
Η χορωδία του δήμου μας έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα χορωδιακά φεστιβάλ εκτός συνόρων του δήμου Β. Κυνουρίας και παρόλο που αριθμεί λίγα έτη παρουσίας, έχει αναπτύξει ήδη ένα μεγάλο ρεπερτόριο από ελληνική αλλά και ξένη μουσική με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, ενώ φιλοδοξεί να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία μέσα από χορωδιακές συναντήσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιδρυτής και Μαέστρος της χορωδίας μέχρι σήμερα είναι ο κ. Σταύρος Κουτίβας


 
 
 

gallery
Μετάβαση στο περιεχόμενο